EL CAMÍ AMIC

És un projecte comunitari d’educació en valors cívics i ambientals. Un compromís ciutadà, que amb recolzament municipal, promou canvis en l’organització de l’espai públic i en les conductes ciutadanes per fer possible la creació d’espais de convivència comuns.

Camí Amic vol donar suport a la pacificació de l’eix viari Consell de Cent – Comte Borrell. Facilitar la creació d’una xarxa de carrers pacificats que arribi a tots els centres educatius i que el carrer, el barri i la ciutat esdevingui un espai de relació, de col·laboració i d’intercanvi d’idees, un espai educatiu i d’enriquiment personalper a tothom, agradable i segur.

Àmbits d’actuació

  • Educatiu. Treball amb l’alumnat dels eixos temàtics que articulen les activitats del projecte. Buscant la implicació de les famílies, per detectar i analitzar els problemes i aportar alternatives. Afavorint que els nens i les nenes puguin anar sols a l’escola i recuperar alguns espais públics per poder jugar i relacionar-se tot augmentant la seva autonomia.
  • Comunitari Col·laboració amb el màxim d’agents socioeducatius possibles del territori per un ús més cívic i racional de l’espai públic.
  • Reivindicatiu. Prepararació d’alternatives concretes per defensar davant de l’administració. i fomentar l’incorporació de la perspectiva de drets dels infants en la presa de decisions.
  • Cultural. El projecte programa anualment les activitats que dinamitzen  durante els mesos de primavera i estiu el Parc de Joan Miró sota el títol de Vine a moure el parc, les dues festes majors i les programacions conjuntes amb els diferents equipaments culturals del barri.

Hem aconseguit:

La conversió del c/ Comte Borrell en carrer Via 30 que suposa la inversió de prioritat entre vianants i vehïcles, ampliant voreres i fent un carril de velocitat 30 km/h, que comparteixen automobilistes i ciclistes. (Inclòs en el PAD 2003-2007).

Senyalitzacions a la via pública i entorns escolars: col•locació de nous semàfors, tanques de protecció, senyalitzacions específiques, ampliació de voreres, aparcament de bicicletes  i motos.

El reconeixement social i ciutadà amb el premi Acció 21 promogut pel Consell municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat, i el premi Mobilitat promogut pel Consell del pacte per a la mobilitat. Participa des dels seus inicis en el Projecte educatiu de Ciutat.

-Grup Impulsor de LA MODEL. Ha estat l’espai de treball comú entre l’ajuntament i les entitats del territori per preparar i estudiar conjuntament el futur ús i configuració urbana del recinte de la Model. En el marc del procés participatiu obert s’han tractat temes com el grau de protecció patrimonial i memòria històrica, usos i equipaments i l’encaix del verd en l’entramant resultant.

GI Superilla Consell de Cent – Germanetes: Camí Amic forma part del Grup Impulsor que actualment està estudiant amb l’Ajuntament de Barcelona la implementació del programa Superilles a  l’àmbit de l’esquerra de l’Eixample per tal de combatre la problemàtica actual de deficiències de verd, manca d’espais d’oci, sobreocupació de voreres etc. La proposta és guanyar espai públic amb la pacificació de carrers. La feina que s’està fent des del Grup Impulsor és estudiar la futura pacificació del carrer Consell de Cent posant especial èmfasi en el tram entre Viladomat i Borrell i en la supercruïlla resultat de la intersecció amb Borrell.

Reptes de futur:

– Acabar la pacificació de l’eix viari Consell de Cent – Comte Borrell.

– Aconseguir prou complicitat ciutadana per a protagonitzar un canvi cultural, de valors, perquè als barris de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni es dugui a terme una organització i un ús diferent de l’espai públic que permeti també als infants fer-se’l seu.

 

FEM CAMI AMIC PER BLOG

 

Consulteu la memòria del Camí Amic 2019 aquí: CAMI AMIC _ MEMÒRIA 2019

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.