Espai públic

barcelona-nova-esquerra-de-l-eixample-property-view-spain-dr_zoidberg-casafari-min (1)

L’espai públic com a lloc d’anonimat i de trobada, d’intercanvi i de coneixement. Com a lloc fet d’històries i de records i també de les parets que ens parlen. L’espai públic com a lloc imaginat: com el veuen els teus ulls? Com voldríem que fos? L’espai públic com a xarxa i mapes on es forma el nostre dia a dia. Com a present: la importància social del joc a l’espai públic per part dels infants, alliberat de cotxes i amb un aire net. Com a lloc on trobar-se, compartir, comunicar-se, lliurement i també de forma col·lectiva.

Les ciutats post-covid:

Article d’opinió:

Recursos:

  • Ens trobem als parcs, és el nom que el CCCB ha donat al conjunt de conferències que podeu veure aquí per posar en valor l’espai públic. Un llistat que vol recuperar alguns dels articles, conferències, entrevistes i vídeo assajos que el CCCB ha dedicat al valor de les ciutats i l’espai públic.
  • Vides a l’aire. Cicle d’activitats sobre l’espai públic. Dins del cicle el Centre Cívic Urgell va programar dues interessant conferències que podeu tornar a escoltar aquí:
  • Biblioteca Joan Miró
      • Guia bibliogràfica sobre l’espai públic que podeu consultar aquí.
  • Recuperem la ciutat. Campanya per reclamar un desconfinament amb una reducció de l’ús del cotxe. Entitats de l’àmbit mediambiental reclamen un pla de xoc de conversió de la calçada per donar prioritat als vianants, la bicicleta i el transport públic. La contaminació atmosfèrica ens afecta greument la salut i agreuja els efectes de la Covid-19. Volem recuperar les nostres ciutats. Unes ciutats saludables i que cuidin del nostre clima. Confinem els cotxes, recuperem la ciutat! Més informació aquí

Vídeos:

  • Entrevista a Francesco Tonucci, en el marc de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ coorganitzada per l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona i l’IMEB. Veure’l.
  • Història íntima de l’Eixample a càrrec de Xavier Theros. Conferència a la Casa Golferichs. Veure’l.