2017. Cicle d’activitats sobre la contaminació

Del 5 de maig al 20 de juny de 2017

Vides a l'aire - Cartell A3.indd

Vides a l’aire és un cicle que vol visibilitzar la problemàtica de la contaminació, un autèntic problema de salut pública davant del qual no podem girar l’esquena. Reivindicar un urbanisme més sostenible i el dret a respirar aire net però sobretot sensibilitzar sobre la importància de prendre mesures urgents. I per fer-ho possible és inevitable parlar de reduir l’espai reservat al cotxe a la nostra ciutat, fer-ne un ús més racional i de la implantació de les superilles.

Per reduir la contaminació tots els experts en mobilitat saben que amb transport públic no és suficient, cal dificultar la circulació dels cotxes, treure carrils i aparcaments, establir un peatge urbà i limitar l’entrada als més contaminants. Només així reduirem el 30% del trànsit motoritzat per respirar aire legal. No cal inventar res, només copiar el que està funcionant a Europa. La gent no som diferents, ho són les polítiques.

 MARIA GARCIA

Plataforma per la Qualitat de l’Aire

Aconseguir que el carrer torni a ser un espai habitable, un espai comunitari que afavoreixi el joc dels infants i la convivència.

Drawing on paper of kid in gas mask

El cicle Vides a l’aire està organitzat pel projecte Comunitari Camí Amic en coordinació amb els equipaments municipals del barri: Centre Cívic Casa Golferichs, Centre Cívic Urgell, Centre Cívic Cotxeres Borrell,  la Biblioteca Joan Miró i l’Espai Associatiu Lola Anglada amb la col·laboració del Districte de l’Eixample.

Descarrega la programació

Guia de lectura

Galeria d’imatges