2018- Com et mous per la ciutat?

Aquests són els resultats del treball fet a l’aula sobre la mobilitat dels centres educatius que formen part del projecte Camí Amic.

Enguany, Camí Amic ha dedicat la seva activitat educativa entorn la temàtica de la MOBILITAT.

Avui dia, la mobilitat s’ha convertit en un tema central de la nostra quotidianitat, tant és així que els espais públics i privats per on transitem s’han vist afectats per la irrupció excessiva de mitjans de transport. És per això, que cal un retorn de l’espai públic a les persones i repensar els mitjans de transport dels que ens servim per desplaçar-nos dins la gran ciutat, més silenciosos i segurs.

I per fer-ho és indispensable revitalitzar i humanitzar l’espai públic. Promoure accions urbanístiques que responguin a les necessitats reals de mobilitat de les persones que habiten la ciutat. Pensar en regular l’ús dels mitjans de transport, potenciar el transport alternatiu afavorint l’ús de les bicicletes, anar a peu etc. Tot plegat per intentar reduir els índexs de contaminació atmosfèrica i promoure un estil de vida saludable i sostenible.

Ara més que mai, és necessari un canvi en la manera d’entendre la mobilitat i una de les maneres més potents que tenim és a través de l’educació ja que permet treballar transversalment moltes altres qüestions com l’energia, el canvi climàtic, el paisatge urbà, la contaminació etc.